Søk på dette nettstedet:

28. Feb

Våkn opp, Norge! Hvorfor er AI-eksperter MIA i styrene våre?

Seriøst, hva skjer med norske styrerom? Hvorfor er det så skrikende mangel på AI-kompetanse blant styremedlemmene våre? La oss ta det på det rene: Vi står midt i en teknologisk revolusjon, og likevel ser det ut som at mange av oss fortsatt sover i timen.

 

Mangel på peiling

Først og fremst, det virker som om en haug med toppledere og styremedlemmer ikke har peiling på AI. Det er som om de tror AI bare handler om roboter fra sci-fi filmer. Nyhetsflash: AI er fremtiden, folkens! Uten en dyp forståelse av AI står vi i fare for å bli etterlatt i støvet.

 

Gamle vaner er vonde å vende

Så har vi det med styrenes "gode gamle gutteklubb"-sammensetning. Ja, det er flott med erfaring fra bransjen, økonomi, juss og ledelse. Men hallo? Vi lever i 2024! AI er ikke bare en "nice-to-have"; det er kritisk for overlevelsen og veksten vår.

 

Rekruttering? Hva da?

Og ja, jeg skjønner det – det er ikke lett å finne AI-guruer som vil sitte i styret ditt. De er hotte varer. Men det er ikke en unnskyldning; det er en utfordring. Det er på tide å tenke utenfor boksen og gjøre styreverv mer tiltalende for teknologitalenter.

 

Money talks, men...

Penger er alltid en faktor. Å få en AI-ekspert ombord kan koste deg. Men tenk på det som en investering i fremtiden din. Spar på AI nå, og du kan ende opp med å betale en mye større pris senere.

 

Risiko? Ja, men større gevinst

Og ja, AI er komplekst og kan virke skremmende. Men hva i denne verden kommer uten risiko? Det handler om å ta kontrollerte sjanser. Hvis vi unngår AI fordi det er "for komplisert", da spiller vi egentlig bare bingo med bedriftens fremtid.

 

"Trenger vi det, da?" Kom Igjen!

Til sist, det er noen som fortsatt ikke ser behovet for AI. Til dere sier jeg: Våkn opp! Hvis du ikke ser hvordan AI kan transformere din virksomhet, så er det på tide å utvide horisonten.

 

Det er på høy tid at norske styre rom våkner opp til AI-æraen. Det er ikke bare en trend; det er en realitet som fortsetter å forme vår verden. Organisasjoner som tar steget og omfavner AI-kompetanse i styret, vil være de som leder an, innoverer, og sikrer sin plass i fremtidens næringsliv. La oss ikke vente til det er for sent. Det er på tide å handle nå!

Lars Rinnan Visionary CEO and thought-leader within analytics, AI and robotics.